Alkmaar Guardians H2 vs. US 1-van-de-100-teams

De dag na 8 oktober. Echt, hoe verzinnen ze het om dat de Alkmaarders aan te doen. US stond al qua fris- en fitheid met 1-0 voor, alleen is het geen voetbal dus telt het toch niet.
US is altijd een leuke wedstrijd, meer omdat er dan met de allermooiste reserveshirts gespeeld mag worden. Mooi zalmroze shirts die heerlijke strak zitten bij een groot deel van het team. Zo stond US net nog 1-0 voor, de stand werd nu 1-1 omdat heren2 simpelweg, mede dankzij de shirts, er veel knapper uitzagen. Yes!

Tijdens de warming-up viel het een aantal spelers van H2 op dat er nogal een kleine opkomst was, 5 man. De rest stond namelijk, na ‘uitgebreid research te hebben gedaan naar de locatie van de hal’, aan de andere kant van Amsterdam. Klasse!
US was gelukkig met 12 (iets oudere) mannen, weinig rennen gelukkig. Het idee was dan ook om maar vanaf het begin in een zone verdediging te staan en het ging nog best lekker ook. US kwam er maar niet doorheen en de afstandsschoten van US vielen ook niet of werden niet eens genomen.
De heren van the Guardians waren lekker aan het draaien en stonden zelf na het eerste kwart voor! De stand op dat moment is nu niet relevant voor dit stuk, later volgt hier uitleg over.
Begin tweede kwart kwam de rest van H2 binnen om vervolgens nog dominanter de wedstrijd over te nemen. Met de rust was de voorsprong op US zelfs 20 punten!

In het derde kwart liep US weer in tot een score van 5 punten, of 8, zoiets in ieder geval. Een aantal spelers van US hadden het idee om te gaan schieten en die schoten vielen ook nog. Om erger te voorkomen werd er een time-out genomen en werd er onderling even goed gesproken met elkaar. De mentaliteit moest weer net als in de eerste helft van de wedstrijd wilde the Guardians de overwinning over de streep trekken.
Waar het in voorgaande jaren vaak net niet lekker liep, ging dat tegen de wedstrijd van US wel goed. Heren2 heeft de voorsprong niet meer uit handen gegeven en heeft de wedstrijd uiteindelijk gewonnen!
Tenminste, zo liepen beide teams het veld af. Na het douchen, de flauwe grappen over de wedstrijd was het tijd om naar de kantine te gaan waar dames1 ook nog aanwezig was, zie voor hun wedstrijd het verslag onder het kopje ‘Dames 1’.
Een van de spelers van heren2 heeft wel meegedaan tijdens de wedstrijd, alleen stond nog niet officieel ingeschreven bij de bond. Wat resulteerde in een 20-0 overwinning voor US…D’oh!
Dus na een brakke wedstrijd met heel veel inspanning, emotie, vechtlust, goed verdedigingswerk bleek het uiteindelijk helemaal voor niets te zijn geweest.
De speler in kwestie is nu WEL lid en heeft na de wedstrijd de rest van het team een rondje gegeven, een schaal bitterballen geregeld, heeft veel flauwe grappen over zijn lengte en acties aanvaard, is voor de rest van het seizoen meneer 20-0 en heeft er héél véél spijt van dat hij zijn zaken niet op tijd op orde had, zo vertelde hij mij.

Er is natuurlijk wel hard om gelachen uiteindelijk en dat is wat het nu zo mooi maakt aan heren2. Wedstrijden worden met veel passie en gedrevenheid gespeeld en bij winst of verlies is er altijd iets te lachen.

Tot de volgende keer, met dan wel de juiste scores en einduitslag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.