Alkmaar Guardians u18 1 vs. BV Hoofddrop u18 1

Een leuke maar harde wedstrijd voor de boeg. Hoofddorp komt op bezoek! Uit was het een fysiek zware wedstrijd met hard spel. Dus we wisten wat we konden verwachten.

In de uitwedstrijd kwamen wij ook pas laat in ons eigen spel dus dit keer moest dat vanaf minuut 1 goed gaan! Gelukkig ging dat ook goed alleen stond er aan de kant van Hoofddorp een erg stugge maar goed georganiseerde zone defense. Daar hadden we meer moeite mee dan het zou moeten zijn… De overloading kwam traag op gang en niet iedereen wist gelijk hoe ze dit moesten aanpakken. Tijd voor een time-out dus!

Alles weer even uitgelegd en klaar om de zone kapot te spelen, zou je denken. Helaas bleven we er moeite mee houden en scoorde we moeizaam, gelukkig maakte me guards hun vrije worpen en pakte we een kleine voorsprong na het 1e kwart (13-10)!

We werden wel gevaarlijker eind 1e kwart begin 2e kwart. Mede omdat ik 2 geheime wapens op de bank had zitten, Julian en Jesse van u16 1 deden mee. Want onze vaste krachten onder het bord Enzo en Joost konden er helaas niet bij zijn.

Daardoor begon het2e kwart wat onwennig van onze kant af. Want die geheime wapens zijn leuk maar ook wel lastig omdat ze nog niet op het team zijn ingespeeld. Hoofddorp maakte daar goed misbruik van en kwam tot wat makkelijke scores, zeker #9 van de tegenpartij was lastig te verdedigen en scoorde iets te makkelijk. Ook viel hij op met ze verdediging en pakte al snel 3 fouten waardoor hij de rest van het kwart op de bank mocht gaan zitten. De aanval van Hoofddorp liep gelijk wat stroever, wij wisten ons te herpakken en de boel goed dicht te houden en vooral goede hulp te geven in de defense! Daardoor wonnen we gelukkig het 2e kwart ook en gingen we de rust in met een stand van 35-29.

In de rust de jongens mee gegeven dat we aan de bak moesten! We bleven moeite hebben met de zone defense van Hoofddorp. Dus nogmaals eens goed uitgelegd wat de bedoeling was van onze overloading en hoe we de bal rond moesten spelen.

De 2e helft begon ook gelijk een stuk beter en de centers wisten elkaar te vinden. Ook kwamen er wat mooie drives van Daniel door de zone heen. Dat resulteerde gelijk in een aantal scores en we pakten een wat grotere voorsprong. Die voorsprong hebben we dat kwart eigenlijk alleen maar vergroot. Een goeie defense was de sleutel want Hoofddorp wist maar 8 punten te scoren in het 3e kwart! 16-8 werd het in het 3e kwart.

Het 4e kwart merkten we dat Hoofddorp moe werd. De zone werd wat langzamer en wij kregen dus wat meer ruimte om te bewegen. Daar maakte ons geheim wapen Jesse erg veel gebruik van want die pakte 10(!) punten in dat kwart!

Hoofddorp kon in de aanval weinig meer verzinnen en bleef moeite hebben met scoren. Natuurlijk kwam dat door onze sterke defense! #9 pakte nog wel wat punten maar moest de wedstijd uiteindelijk verlaten met 5 fouten. Niet dat dat heel veel had uitgemaakt voor de einduitslag want we pakten het 4e kwart met 25-12!!! Een verademing om te zien dat we bleven gaan en niet inzakte zoals we eerdere wedstrijden wel eens hebben gedaan.

Het was een leuke wedstrijd waar de teams lang aan elkaar gewaagd waren.

Een groot compliment aan de jongens dat ze scherp bleven. Geduldig in de aanval met een goede schot selectie. En hard gewerkt in de verdediging door goede hulp te geven en de tegenstander tot lastige schoten dwongen.

Scores:

Jesse – 16, Julian – 13, Luuk en Daniel beide 9, Luka – 7, Joshua en Max – 6, Bas – 5, Jip – 4 en Adino met ze enige maar een bijna buzzerbeater 3tje

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.