Van Alkmaar de Victorie! – US vs Alkmaar Guardians

Afgelopen weekend stond Alkmaar in het teken van feest, muziek, gezelligheid, lachen, dansen, laat naar bed gaan en tussendoor nog een basketbalwedstrijd. Voor een aantal uit het team een normaal weekend zou je ook wel kunnen zeggen. Alleen dit weekend was het voor meer leden feest. Een aantal jaar geleden hebben dappere Alkmaarders gevochten tegen het regime van de Spanjaarden. Of het destijds ook met een referendum te maken had, ongeveer wel ja. De Alkmaarders waren de Spanjaarden meer dan zat. Alkmaar werd dan wel onder de duim gehouden, prima dachten de Alkmaarders in het begin, alleen dat slapen tussen de middag paste niet bij de Alkmaarse mentaliteit. Siesta? Liever een fiesta! Het werd tijd voor een opstand tegen de Spanjaarden.

Wat ik er nog van weet is dat de Alkmaarse opstand zo ongeveer 3 a 4 uur duurde. Eigenlijk net zo lang als dat Daan en Tristan in de file stonden van afgelopen weekend. Want wanneer je bij US speelt, dan ga je natuurlijk over de A9, VOORBIJ Uitgeest, dus niet er af, nee voorbij want ‘Dat rijdt zo lekker door’… Goed, Daan en vlogger Tristan hebben wel een erg ontspannen zondag gehad, samen met heel wat anderen mensen. Ze zijn elkaar beter leren kennen, zo kan Daan niet zonder TomTom autorijden en is Tristan best wel gecharmeerd van een aantal speelsters bij Alkmaar.
Dat de heren nu niet de hele tijd met elkaar in de auto zaten bleek wel uit een nieuwsbericht op NHnieuws.

…mensen legen daarom maar hun blaas naast de vangrail, ziet Triestan van Santen. Hij staat ook bijna vooraan vast in de file en is zelfs even naar een supermarkt gelopen om voedsel in te slaan. “Het was twintig minuten lopen, maar er was toch niet veel anders te doen. Mijn teamgenoot en ik zijn nu wel dichter tot elkaar gekomen door toch maar met elkaar in gesprek te gaan. We hebben besloten om volgend jaar te gaan kamperen met z’n tweeën, leuk toch? Nu is het hopen dat we snel gaan rijden. Dan zien we wellicht nog wat van de wedstrijd.” – via NH nieuws

Nou dat deden ze dus niet. Gelukkig zitten er en in ons team wel andere leden die wel begrijpen hoe je moet rijden naar US. Voldoende man aanwezig. Omdat het voor een zondag nog best vroeg was, werd er eerst een heerlijk bakkie koffie genuttigd. Kon ook wel, want bij US waren de baskets ook van de rel en begaf het systeem het bijna. Je kon aan alles merken dat de heren van US rekening hielden met het feestweekend van de Alkmaarders, erg sportief.

De sfeer tussen de beide teams is altijd wel goed te doen, aan het begin. Tijdens de wedstrijd is dit wat minder. Eigenlijk gewoon een mooi potje mannenbasketbal. Beetje beuken, beetje schelden op elkaar en zo af en toe een fout die eigenlijk niet door de beugel kan, maar gelukkig niet gezien wordt.

Vorig jaar werd er gewonnen door de Alkmaarders, alleen na controle bij de bond bleek het toch te zijn dat US met 20-0 had gewonnen, kan me er niet veel meer van herinneren. Wat ik wel weet, is dat er deze keer geen vuiltje aan de lucht zat. Er werd goed gespeeld, spelletjes die liepen, spelers die elkaar voor de voeten liepen en spelers die denken dat je als een verdediger bij het voetbal zo de bal uit kan laten stuiteren omdat de tegenstander er toch niet bij kan, wel dus. Leuke pot. Overwinning in de pocket.

Komende drie weken geen wedstrijd. Mooi vooruitzicht. In tegenstelling tot Daan en Tristan, die dus al vier weken geen wedstrijd. Nu vragen jullie je natuurlijk af hoe het zit met de scores van afgelopen wedstrijd, daarvoor verwijs ik jullie naar de app, staat alles mooi in. Ook de uitslag. Alleen is het wel een beetje misgegaan want we hadden reserve shirts. Mooi zalm roze. Tristan zou dus bijvoorbeeld gescoord hebben, maar dat kan niet he beste lezers want op de terugweg, na het nazitten, STOND HIJ SAMEN MET DAAN NOG STEEDS IN DE FILE WHUAHAHAHAHAHAHAH

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.