B.V. Hoofddorp u18-1 vs. Alkmaar Guardians u18-1 4-11-2016

Afgelopen vrijdagavond, 20.45, in het prachtige Sportcomplex Z.K.H. Willem-Alexander Claus George Ferdinand van Oranje-Nassau te Hoofddorp speelden de jongens van u18-1 een kraker tegen hun leeftijdsgenoten van BVH.

Een beetje onwennig door de ongebruikelijke speelavond en het best wel late tijdstip arriveerden wij in de zaal, doordat het Nederlands Kampioenschap zwemmen in Hoofddorp is georganiseerd was de wedstrijd verplaatst naar vrijdagavond. Helaas waren we niet compleet, Joshua was ziek, maar gelukkig waren de andere tien wel aanwezig.

Na vijf wedstrijden waren we nog ongeslagen en het was dus zaak om die goede reeks voort te zetten, de jongens waren vooraf gewaarschuwd dat al die winstpartijen tegen de onderste helft van die ranglijst waren behaald en dat er dus best wat meer tegenstand verwacht kon worden. Vanaf de sprongbal bleek meteen dat die verwachting terecht was. BVH had een fysiek sterk team op de been gebracht dat met name verdedigend prima stond.

We begonnen de wedstrijd erg moeizaam, scoren was voor beide teams erg lastig. Joost wist een paar keer sterk omhoog te gaan onder het bord en te scoren, en ook nog tot twee keer toe de bonus vrijeworp te benutten. Verdedigend hadden wij het erg lastig met rebounden tegen de grote en sterke Hoofddorpers, wat BVH helaas een hoop extra kansen gaf om te  scoren. Het eerste kwart werd door ons gewonnen met 8-11.

Het tweede kwart was meer van hetzelfde, een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, rommelig aan beide kanten en een lage score. De ruststand was     19-27 in ons voordeel, het kon dus nog alle kanten op, en dat zou het ook gaan.

BVH had topoverleg gehouden in de kleedkamer en begon zeer gemotiveerd aan de tweede helft, fel in de verdediging met veel druk (soms foutief) op de bal. We werden overdonderd, gaven turnovers en makkelijke scores weg en scoorden zelf niet meer, BVH maakte hier gretig gebruik van en plaatste een behoorlijke run. Met rust stonden we nog  met acht punten voor, halverwege het derde kwart stonden we (voor het eerst dit seizoen) opeens tien punten achter. Het roer moest om, een aantal tactische aanpassingen moest ervoor gaan zorgen dat onze grote jongens meer in het spel betrokken zouden worden. We werden eindelijk op de proef gesteld, nu moesten de jongens laten zien wat ze in huis hebben. De grote jongens werden eindelijk gevonden en met name Enzo werd volledig vrij gespeeld, helaas wilden de lay-ups nog niet door het netje maar Enzo zou dit later helemaal goed maken. Het derde kwart had nog 5 seconden op de klok en de bal ging naar Daniel…. en wat er toen gebeurde was gewoon fantastisch, met twee man in zijn nek, 2 a 3 meter voor de driepuntslijn, in de zoemer, Swisshhhhh!!

Dan denk je, dat is met afstand de actie van de wedstrijd… Nee dus. Daniel evenaarde zijn geweldige buzzerbeater met een geweldige verdedigende actie die niemand zag aankomen. Stom balverlies in de aanval leverde BVH een vrijwel zekere score op maar Daniel ging in de achtervolging en blokte, als één van de kleinste jongens van het veld, de lay-up á la LeBron James tegen het bord.

Eindelijk begonnen de punten te vallen, Enzo noteerde een aantal scores achter elkaar en het verzet van BVH werd gebroken. Einduitslag: 39-48

We hebben er hard voor moeten vechten en dat geeft veel meer voldoening dan een makkelijke winstpartij, volgende week de volgende uitdagers uit Hoofddorp: the Challengers.

Scores(volgens het sheet): Joost 10 punten, Max 8 punten, Enzo 8 punten, Luuk 7 punten, Adino 6 punten, Daniel 5 punten, Jip 4 punten, Bas 2 punten.

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.