Flitsende start Heren 3

Het langer doortrainen in de zomer heeft zijn conditionele vruchten afgeworpen.
Goed, toegegeven onze tegenstander Apollo heren 5, deed hun naam eer aan. Zij waren met z’n vijven. De eerste score was voor Apollo, maar daarna namen wij langzaam maar zeker het initiatief over. Met drie punters van Remco liepen wij gestaag uit naar een 13-23 ruststand.
Het was warm in de Apolo hal en de vraag was hoe wij uit de rust zouden komen. Het is een bekend gegeven dat de teams van Alkmaar Guardians vaak beroerd beginnen aan het derde kwart. Of het nu door de vermoeidheid van de tegenstander kwam of omdat het doortrainen in de zomer ons een conditionele voorsprong gaf doet er verder niet toe, maar wij sloten het derde kwart af met een 7-24 stand.
De concentratie was goed en de balsnelheid  was bij vlagen briljant. Mooie acties, tip n in van Elkin en een heuse lange pass over de hele lengte van het veld wederom  van Elkin op Sander  die feilloos wist af te ronden.
Dat het vierde kwart een formaliteit was bleek uit de laatste vijf minuten. Weliswaar sloten wij ook het vierder kwart winnend af (10-13), maar het beste was er af.  Slordige passes concentratieverlies en ongecoördineerde aanvallen slopen in ons spel. De einduitslag 30-61 geeft ons in elk geval moed voor de rest van het seizoen. Wetend dat dit een zwakke tegenstander was zijn wij er ons van bewust dat wij 40 minuten geconcentreerd moeten blijven spelen indien wij in het linkerrijtje willen meedraaien. Maar hoe dan ook;de toon is  gezet.

Michael Krieger

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.