Heren 2 – OG: Het is niet voor niets een wet!

Zaterdagmiddag, half 4, in het altijd mooie reserve shirt, spelen tegen de heren van Onze Gezellen. Rare tijd, raar shirt, maar OG staat laatste, dus dat moet prima te doen zijn.

niks aan de hand ook. We waren met 11 man, en bij het warmlopen zagen we slechts 5 heren van OG. Dat wordt een makkie!

Er kwam later nog een 6de, maar dat maakt natuurlijk niet veel uit. Conditioneel moeten we hier volledig overheen kunnen gaan, als we het tempo maar hoog weten te houden, dan winnen we met gemak!

Tenzij er natuurlijk iemand rondloopt die in de eerste helft, vanuit elke positie, op elk moment een 3tje erin schiet…. Dan sta je met rust dus gewoon 14 punten achter. Nu gaat het erom wie aan het einde voor staat en niet met rust, krijg je geen punten voor! Dus 2de helft maar goed beginnen, het is niet anders. Dat lukte best goed. Na 2-3 minuten vonden de 6 heren van OG het tijd voor een time out, we waren toch wel snel aan het inlopen…. Ohnee, het verschil was nu 16 punten.

Na de time out ging het pas echt hard. Binnen een minuut of 6 was de stand vrijwel gelijk. Erop en erover! Als we in het 3de kwart 14 punten kunnen goed maken, en zelfs 4 punten voor kunnen komen, kunnen we de wedstrijd natuurlijk ook met meer dan 10 punten verschil winnen. Gewoon hoog tempo, dat kunnen ze niet bijbenen.

Dat ging dus niet helemaal zoals verwacht. Het 4de kwart ging ook erg moeizaam, maar we hadden toch het gevoel dat het wel goed zou komen.

En toen kwam de verlossing! We haalde de magische score van 70 punten! En dan is de winst binnen. Als heren 2 70 punten weet te maken, dan winnen ze…… Altijd!

Heerlijk gevoel natuurlijk als je nog een minuut of 2 te spelen hebt, je tegenstander niets weet van deze wet die altijd opgaat. Je staat op 70 punten, het verschil is maar een punt of 4 maar je kunt dus gewoon lekker uitspelen….. Ralph en Jamil namen dit nogal letterlijk… die dachten, laat ik dan met de bal in mijn handen gewoon over de zijlijn gaan staan. Wat maakt het uit? We staan toch op 70 punten??

Met nog 20 seconden te spelen stonden we 73-72 achter. Zou het dan toch kunnen? Kan heren 2 van Alkmaar Guardians verliezen als ze meer dan 70 punten maken?

Haha, NEE! Met een gamewinner van John wisten we de stand op 73-74 in ons voordeel (we speelde uit) te brengen. De heren van OG konden niet meer tot een laatste schot komen, dus de winst was weer in de pocket! Onnodig spannend, niet voor ons, maar wel voor het publiek, die moet je wel willen vermaken he! Uiteindelijk hebben we 1 kwart gewonnen, het 3de kwart en dat was achteraf genoeg!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.