Here we go again – Uit tegen De Eerste Driejarige

Daar zijn we weer. Nieuw seizoen, nieuwe spelers, nieuwe spelletjes, een aantal nieuwe schoenen, maar ‘gelukkig’ nog wel dezelfde tegenstanders. Waaronder de club die al sinds 1909 actief in in het Nederlandse basketbal namelijk, D.E.D.
Ik zal zo wat vertellen over de wedstrijd zelf, eerst wat leuke weetjes over het team van dit jaar.

Het gezelligste team van Alkmaar had er namelijk weer zin in, er was zelf een vergadering aan vooraf geweest over welke doelstellingen wij als team wilde behalen dit seizoen. Gaan we voor het kampioenschap of gaan we weer een jaar lachen, gieren, brullen met elkaar? Waarom gewoon niet allebei, werd er gezegd. Omdat de kwaliteiten zeker aanwezig zijn, de motivatie ook en zelfs Erwin doet weer mee na twee jaar afwezigheid vanwege zijn blessure. Welcome back! Daarnaast zijn er meer nieuwelingen in het team. Zo is er onder het bord een center bijgekomen die luistert naar de naam Ilya. Is er op de forward positie Jamil bijgekomen en is rookie of the year van vorig jaar LeBram James nu vast speler bij H2. Daarnaast komt Jepper de Pepper Daan ook binnenkort terug.
Helaas moeten wij wel mededelen dat Joachim heeft gekozen voor H1. Jammer, had hem nog graag een keer willen blokken. Wie weet tijdens de oefenwedstrijd waar H2 al jaren om vraag tegen H1, alleen ‘kunnen’ (spreek uit als durven) zij niet altijd. **Grapje.. HA-HA..**

Terug naar de wedstrijd. D.E.D. was een mooie tegenstander om mee te starten. De twee trainingen voor de wedstrijd hebben we de lijnen doorgenomen en deze wedstrijd konden wij mooi zien of het echt daadwerkelijk zou lukken. En dat werkte. De nieuwe jongens deden het erg goed en hadden mooie acties. Schoten vielen niet zoals we gewend zijn, echter bleef de wedstrijd continu gelijk lopen. De oplossingen vanuit het team wanneer het spel niet liep waren prima. Zo kregen wij een fijn gevoel over de nieuwe lijnen en spelletjes. Hier en daar kwamen passes niet aan, werd de ring niet eens gehaald als het gaat om schoten maar er werd wel goed gewerkt. Iets wat we hebben geleerd van de eerste wedstrijd van vorige jaar. Toen was iedereen vergeten om motivatie mee naar de wedstrijd te nemen. Dit jaar was het helemaal anders en dat gaf energie en positiviteit.

De eerste helft ging dan erg lekker en was de stand gelijk. De tweede helft en dan met name derde kwart, weet ik niet zo veel meer van vanwege een heerlijke elleboogscreen vol in het gezicht, gelukkig hielden beide teams hier rekening mee en werd er maar door D.E.D. 8 punten gemaakt en door A.G. 7 punten.
Het zou dus beslist worden in het laatste kwart. Beide teams voelde dat er een winst in zat, het ging nu echt om slim spelen en goede schoten en actie maken. Uiteindelijk konden wij de winst niet mee naar Alkmaar terug nemen. Verloren met 52-49. Voor een eerste wedstrijd met veel positieve dingen een mooie start. Dinsdagavond is er opnieuw een vergadering over de wedstrijd en komende wedstrijd, ja ja we lijken er bijna echt voor te willen gaan dit jaar en dat mag ook wel eens. 

Net als vorig jaar heb ik geen flauw idee wat iedereen gedaan heeft qua scores, in Amsterdam werd er nog met een papieren sheet gewerkt, had ik ook niet na afloop. Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen de oude garde van Early Birds, 20.00 uur, Hoornse Vaart. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.