Heren 1 wint lelijke thriller van Onze Gezellen

In de competitie doet Heren 1 het nog niet heel goed maar net als bij de Eredivisie voetbal is het verschil tussen de middenmoot en de lantaarndrager zeer klein, twee of vier punten en je zit plotseling comfortabel in de middenmoot. De wedstrijd tegen Onze Gezellen was daarmee een zeer belangrijke, OG staat ook onder de middenmoot en is dus een directe concurrent van Heren 1.

De signalen vooraf waren niet gunstig, Lars niet aanwezig, Jeffrey ziek en de broertjes Mike&Mel hadden als voorbereiding de hele nacht staan hossen op Feest DJ Ruud en bovendien was de trainingsopkomst de afgelopen weken slecht. Het eerste kwart was daar weinig van te zien, aanvallend werden er voldoende mogelijkheden gevonden en afgemaakt. De aanvalssystemen werden gelopen en er was veel beweging en energie. Mike liep vooraan in de break, Roy werkt hard bij de ring en Corné schoot met scherp vanuit de hoek. Na het eerste kwart 26-14.

Het tweede kwart was dit plotseling over. Aanvallend werd het stroef, er werd minder bewogen in aanval en Jeroen kon geen vrije mannen meer vinden. Verdedigend leek iedereen moe, we werden voorbij gelopen en lieten de kleinere tegenstander aanvallend rebounds pakken. Het tweede kwart werd dik verloren en met rust stonden we achter met 41-48.

De tweede helft werd een gevecht, geen leuk basketbal met flitsende acties maar knokken. Het derde kwart werd nipt gewonnen en het verschil was nog maar 2. Het laatste kwart was Heren 1 echt beter dan OG maar omdat er van de 10 vrije worpen maar 2 raak werden geschoten liepen we niet uit om de wedstrijd voor het eindsignaal te beslissen. De laatste minuut was superspannend bij een stand van 71-71. Uiteindelijk wist Heren 1 te voorkomen dat OG tot scoren kwam. Met nog 10 seconden te spelen had Heren balbezit en een TimeOut. Afgesproken werd dat Mike of Jeroen de bal in de handen moest krijgen en ruimte voor een one on one. Met nog 3 seconden op het bord ging Jeroen naar het bord en werd afgestopt met een persoonlijke fout waardoor hij vrije worpen mocht nemen. De eerste ging er in 72-71 en de tweede werd bewust mis gegooid. Als de bal er in was gegaan had OG een TimeOut genomen en de bal bij de middellijn mogen innemen. Met nog 3 seconden op het bord kan dat heel goed uitmonden in een succesvolle driepunter. Nu moesten ze vanuit een rebound in de chaos binnen 3 seconden scoren en de kans dat dat lukt is een stuk kleiner.

Uiteindelijk had heren 1 drie van de vier kwarten gewonnen, alleen het tweede kwart ging verloren. En hoewel het niet goed was is er keihard gewerkt en kan je dus zeggen dat we uiteindelijk verdient hebben gewonnen maar wat was het spannend.

Mike 12
Corne 8
Melvin 6
Joris 12
Jeroen 18
Roy 14
Rutger 2

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.