Heren 2, op naar Heiloo

Altijd fijn als er meer teams in de poule zitten die lekker in de buurt zijn. Heiloo is vanuit Alkmaar natuurlijk heel goed te doen. Dan kost zo’n uitwedstrijd ook niet heel erg veel tijd, althans meestal. Maar het is altijd beter dan Lisse, Hillegom of ergens in Amsterdam Zuid.

Heiloo is het hele seizoen al iets wat terugkomt tijdens onze trainingen. Dat zal ook wel zo blijven, het humorniveau overstijgt namelijk niet heel veel. Waarom? We hebben dit seizoen een ander standaard systeem, wat minder ingewikkeld, dat was namelijk nodig. En daarbij spelen we een high-low. Je snapt hem vast al, niet een hele goede grap, maar dat zijn wij bij Heren 2 wel gewend….. elke week weer….

Op naar Heiloo dus. Mooi op tijd in de sporthal, iedereen op tijd omgekleed. We moesten nog even wachten tot de wedstrijd voor ons was afgelopen. Daar was het verschil inmiddels een punt of 15 met nog 3 minuten te spelen. Geen probleem dus. Na die 3 minuten volgende dus nog een kwart, hadden we niet verwacht, uitlopen dus. En het werd ook nog spannend ook. Gelijke stand met nog 2 minuten te spelen, verlenging was dus de verwachting. Maar gelukkig, gebeurde dat niet. We wilde graag een beetje op tijd klaar zijn. We konden dus een half uur later dan we eigenlijk al met de wedstrijd zouden beginnen onze warming-up starten. Was ook wel nodig, van dat wachten word je niet warm, we waren natuurlijk niet in de Hoornse Vaart waar het altijd bloedheet is.

Een gesprekje voor de wedstrijd met de tegenstander was dus geen probleem, tijd zat. En veel oude bekende, altijd leuk om weer even bij te praten. Ze waren benieuwd naar wat nieuwe spelers bij ons en natuurlijk hoe het gaat bij ons. Uiteraard miste ze iemand bij ons, die vele jaren in Heiloo heeft gespeeld. Waarom was hij er niet? Nou 3 keer raden… nee gewoon 1 keer raden! En ja hoor, ze hadden het goed! Dat werd natuurlijk ook bij hun in de groep gedeeld, ook de rest van het team van Heiloo hadden het in 1 keer goed! Jochem was geblesseerd.

Oke, nu de wedstrijd:

Dit seizoen is anders dan afgelopen seizoen. We hebben nu 3 wedstrijden gespeeld en alle 3 de wedstrijden hebben we een prima start gehad. Afgelopen seizoen was het begin vaak matig waardoor we snel achter kwamen en ons zelf een extra uitdaging gaven. Soms moet je jezelf extra uitdagen om te groeien, dit seizoen maar eens kijken of we ook echt gegroeid zijn.

We hadden dus eigenlijk weer een prima start. Speelde ons spel bij vlagen best goed. Verdediging is vaak wel op orde en scoorde nu gelukkig vanaf het begin. Met rust stond het 33-33. In de 2de helft moest het dus gaan gebeuren. Helaas moesten we het de 2de helft doen zonder Erwin. Die is weer terug na een zware knieblessure en verstapte/overstrekte diezelfde knie weer. Het leek niet heel ernstig, maar het voelde niet goed dus geen onnodig risico nemen natuurlijk. Dat zorgde ervoor dat we nog met 7 over waren. Niet heel veel, zeker niet als je weet dat we op papier 12 man hebben. Ralph heeft een blessure, maar was wel aanwezig. Jochem dus ook, maar die was er niet. Sean was in het mooie België (check de foto’s maar) en Coach Tristan moest bij zijn eigen kinderteam coachen op hetzelfde moment. Van de 7 was er ook nog 1 die de avond ervoor weer ouderwets veel te veel had gedronken tot veel te laat. En dan ging vroeger dus makkelijker en beter dan nu. dat heb je als je de 40 gepasseerd bent.

Dat was in de 2de helft dus wel een beetje een probleem. Een aantal spelers had wat last van beperkte conditie of wat pijntjes. Dit resulteerde in te veel balverlies, minder goede schotselectie en net even te laat in de verdediging. Heiloo heeft hier goed van weten te profiteren, liepen wat uit en waren niet echt meer te bereiken voor ons. Er was een soort van wonder nodig, maar die bleef uit. De wedstrijd hebben we dus helaas niet kunnen winnen. De uitslag was een beetje geflatteerd 73-59. Neemt niet weg dat die zaterdag Heiloo net even wat beter was. Hopelijk zijn we ergens in april als we thuis spelen completer en zit ons nieuwe systeem er beter in. Dan kunnen we prima met onze high-low van Heiloo winnen, leuk voor al het publiek wat elke week komt kijken!

Al met al hebben we als team toch een goed gevoel over gehouden. Waar we afgelopen seizoen een vaak na een verloren wedstrijd ook een slecht gevoel overhielden, hebben we dat dit jaar dus nog niet gehad. 1 gewonnen, 2 verloren, maar wel een positief gevoel. Alsof we als team aan het groeien zijn, naar ongekende hoogte!

Volgende week spelen we op zondag om 11.30 in Amsterdam tegen US. 8 oktober is dat inderdaad! En dat is dus de dag na 7 oktober, een feestdag in Alkmaar: Alkmaar Ontzet. De kans is dus dat we meer dan 1 speler hebben rondlopen die ouderwets veel te veel en tot veel te laat gedronken heeft. Maar daarom zijn wij ook Heren 2, veruit het meest gezellige herenteam van Alkmaar Guardians ;-). Gelukkig spelen we tegen US, een team die afgelopen seizoen niet veel heeft gewonnen. Wel van ons met 20-0, we hopen dat Sean dit komende zondag helemaal gaat goed maken en zich zaterdag een beetje weet in te houden.

Iedereen veel plezier bij het vieren van Alkmaars Ontzet!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.