Heren 2 – US

Het is even stil geweest, maar we hebben er weer 1! Wedstrijdverslag van heren 2! Er was afgelopen zaterdag hier en daar op de tribune nog een leeg plekje, dus er zullen vast een paar leden zijn die helaas niet aanwezig konden zijn maar wel heel benieuwd zijn hoe we gespeeld hebben, nou best goed!

De vorige wedstrijd was tegen Heiloo. Daar was ik niet bij, dus geen verslag van mijn kant. Onze vaste teamfotograaf was wel aanwezig. Dus gelukkig hebben we de foto’s nog!

De wedstrijd ervoor, tegen DED, hadden we ook geen wedstrijdverslag. Gewoon vergeten, ondanks dat andere mij er meer dan eens naar gevraagd hadden…. We hadden gewonnen, vrij ruim, en het was leuk! 78-55

Dan naar afgelopen zaterdag. Thuis tegen US. Altijd een leuk team met wat oudere mannen waar we al wat jaren tegen spelen. Na een goede start waarbij vrijwel elk schot van Jamil door de ring ging vielen we later een beetje stil. Niet dat US nu weer helemaal terug kwam, want ook zij wisten niet heel veel te scoren in het 2de kwart.

De rust is voor ons eigenlijk noodzakelijk en vervelend. Noodzakelijk omdat er toch al een paar spelers moe beginnen te worden. Vervelend omdat het uitzonderlijk is dat we het 3de kwart goed starten (dat lukte tegen DED wel een keer, heel goed zelfs).

Het 3de kwart starten ging nog wel redelijk, maar de voorsprong die we hadden gaven we daarna toch heel snel weer weg. Gelijke stand als gevolg…. Gaan we weer hoor!

Een minuut of 2 later was het verschil alweer 8 punten. Ralph had blijkbaar ook genoeg van ons 3de kwart probleem, dus die schoot even 2 drietjes er in, omdat het kan. Alsof we de heren van US even heel kort de hoop wilde geven dat ze best wel eens konden gaan winnen. We stonden dus weer voor, hadden een gaatje van 8-10 punten en konden gewoon lekker doorspelen. Het gat werd steeds wat groter en de heren van US werden steeds wat minder, vermoeidheid waarschijnlijk.

Er is een heel belangrijke “wet” binnen heren 2. Zover ik me kan herinneren gaat deze wet al op. Een wet waar we ons best wat vaker aan vast kunnen houden, helaas lukt het niet altijd. Als we meer dan 70 punten maken, dan winnen we! Altijd. Dus ook tegen US. Het is niet zo dat als we minder maken dat we dan altijd verliezen overigens. eindstand: 71-57!

Waren er ook nog leuke dingen? Want ja, daarom lees je dit natuurlijk. Die waren er. Airwin heeft bijvoorbeeld zijn eerste lay-up van het seizoen in een wedstrijd erin gegooid. Vanaf de linkerkant, met rechts. Vergeven wij hem hoor, als je weet hoeveel hij er al gemist heeft, dan begrijp je dat we hier niet over gaan zeuren 🙂

Kennen jullie overigens dat verhaal van Ilia die naar Madrid zou gaan? Hij gaat dus wel, maar pas na het seizoen. Hebben we hem dus voor niks extra speeltijd gegeven! En aan het einde ook nog wat niet te missen ballen onder het bord. Had een mooie afsluiten kunnen zijn, maar we zijn blij dat hij nog even blijft!

En dan nog een tip als afsluiter. Na de wedstrijd zitten we altijd nog even in de kantine. biertje, patatje en misschien nog wat erbij. Maar deze week op advies van een wijze oude man, die zich al heeeel lang 25 voelt, hadden we een biertje met gyros ! Heel goed te doen!

Wil jij ook een keer komen kijken bij heren 2?

Dat kan. We spelen op zaterdag 17 februari om 15.30 uur uit tegen OG. Die staan onderaan, dus met een beetje inzet halen we de 70 punten we weer, en je weet wat dat betekend!

Kan je zaterdag niet??

Kom dat dinsdag 20 februari om 20.30 naar de Hoornse Vaart. Dat is onze trainingsavond. Die week zullen we echter niet gaat trainen, maar offeren we onze enige trainingsavond van de week op. Jammer voor onze trainende leden die dan dus op de tribune kunnen plaatsnemen (naast jou!). We spelen dan namelijk tegen de “6” heren van Beverwijk (met waarschijnlijk meer bankspelers dan eigen spelers). We kunnen je in ieder geval een gezellige 3de helft beloven!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.