Incompleet Heren 1 verliest onnodig van Akrides

Even leek het er op dat Heren 1 maar met zes man richting IJmuiden zou afreizen om tegen het sterke Akrides te spelen. Jeroen, en Mike konden niet aanwezig zijn vanwege werk en Joris heeft erg last van een ribblessure. Gelukkig meldde Joris dat hij het ging proberen met behulp van een paar Ibuutjes en charterde Corné heren 3 speler Bart om ons te komen versterken. Zo waren we toch nog met 8 man hoewel toch wel met het gemis van de punten van Jeroen en Mike.

Akrides heeft zich t.o.v. vorig seizoen versterkt en staat in de top 3, ze doen het erg goed.   Ze scoren makkelijk en hebben grote en fysieke kerels met veel ervaring. Alkmaar startte goed maar na de eerste 4 minuten droogde de scores op en ging Akrides er van door naar een 22-8 voorsprong in het eerste kwart. Het tweede kwart ging Heren 1 in een 3-2 zone spelen en aanvallend kwam het wat meer los, er wat vrijer gespeeld en we hadden door dat Akrides weliswaar fysiek was maar niet zo heel snel. met nog 2 minuten te spelen waren we, dankzij het scoren van Jeff en Lars,  helemaal terug in de wedstrijd bij een stand van 26-24. Helaas hield het geen stand, er werd veel te veel balverlies geleden en iedere keer als we dachten terug te komen was er weer een periode dat er een aantal keer achter elkaar de bal onnodig aan de tegenpartij werd verspeeld die daar meestal een makkelijke score aan koppelde.

Langzaam maar zeker liep Akrides weer uit doordat Alkmaar verdedigend tekenen van vermoeidheid begon te vertonen en Akrides af en toe wel heel makkelijk door de zone heen liep.

Er waren zeker lichtpuntjes in de wedstrijd, Rutger heerste verdedigend onder het bord, veel blockshots en rebounds, Jeff was aanvallend zeer aanwezig met schoten van buiten en aanvallende acties in de bucket. Bij vlagen werd er zeer goed gespeeld helaas nog iets te veel afgewisseld met zwakke periodes.

Eindstand 72-53

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.