JBC Noorderhaven DS1 – DS1 Een slecht begin is het halve werk

Een slecht begin is het halve werk!

Je hebt weleens van die wedstrijden dat je wat langzamer op gang komt dan normaal. Dat hadden we bijvoorbeeld vorige week. Aanvallend een stroef begin schreef ik toen nog. Dan heb je van die momenten voor een wedstrijd dat je smakelijk met zijn allen aan het lachen bent om de heren die afgeslacht werden in Lisse en in de rust tot wel precies 14 punten kwamen. Over een stroef begin gesproken. En dan heb je het gezegde: Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook de ander niet. Lach een ander dus niet uit als je het zelf ook niet wilt overkomen! Van een stroef begin was uit tegen JBC (onze grootste concurrent voor het kampioenschap) absoluut geen sprake. Het was niet stroef, het was niet roestig, het was gewoon ronduit belabberd slecht. De verdediging was best oké hoor en ook aanvallend ging het wel redelijk maar het afronden???? Heren nu mogen jullie smakelijk lachen, 1 punt in Q1.

Nou had JBC ook maar 8 punten en dus was het best overzichtelijk allemaal waardoor we eigenlijk moesten lachen om dit hoogtepunt in onze basketbal carrières. Maar dan scoor je eindelijk een keer ziet de tafel het niet! Juist ja dezelfde mevrouw die ons vorige keer ook al probeerde te flessen was nu ook driftig boos tegen ons aan het doen. Niet gezien is niet gezien toch? Gelukkig besloot de scheids dat hij op de tablet erbij gezet moest worden. Kijk toch ff de score snel verdubbeld. Het 2de kwart was gelijk al beter dan het 1ste.  Leo gooit er wat gekreun en gesteun tegen aan en probeert de boel wat op te zwepen. Dat werkte goed en na nog een paar scores gingen we met precies 14 punten de rust in! Hahahahaha die heren maar 14 punten met rust. Nou dat kunnen wij dus ook! JBC bakte er net iets meer van maar ook dat spel was niet overweldigend goed.

In het derde kwart krijgen we de spirit er dan eindelijk in en is het met name Leo die steeds het goede voorbeeld geeft. Denise schiet nog wat ballen raak en staat ook verdedigend een goede pot te spelen. Verdedigend staan we sowieso met zijn allen weer zoals vanouds en pakken we veel steals. Ook maken we de vrije ballen nu wel (naja niet iedereen toch Wendy :P) en heeft Leo geen idee hoe Koby gaat maar schiet wel feilloos een driepunter raak. We komen gelijk en zelfs op voorsprong en lijken eindelijk het belang van deze wedstrijd in te zien. Aan het einde is JBC conditioneel gesloopt en alhoewel wij ook redelijk moe zijn kunnen wij wel de energie vinden om nog een paar keer flink aan te zetten. Hierdoor winnen we met 44-53 maar dit is een beetje vertekenend gezien de wedstrijd. In de kleedkamer durven we voor het eerst dit seizoen hardop na te denken over wanneer we kampioen kunnen gaan worden en besluiten we dat alles blijven winnen wel de beste optie is want dan worden 24 maart thuis kampioen. Hou deze datum dus allemaal vrij en moedig ons aan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.