Landslake Lions – Heren 2

Blijft altijd weer gek om op zondag te moeten spelen. Voor een aantal spelers was het alcoholpercentage nog op een dusdanig niveau dat er eerder rekening gehouden moet worden dat er wat uitgegooid wordt dan erin. Braksketbal noemen we dat! En daarin heb je ervaren krachten en minder ervaren krachten. Die met minder ervaring zijn vaak in de rust heel makkelijk ertussen uit te pikken.

En toch was deze zondag een hele bijzondere. We gingen de rust in met een 9 punten achterstand en stonden aan het begin van het 4de kwart met 1 punt voor! Ja inderdaad, we hadden een goed 3de kwart! Uniek voor Heren 2! Maar het was helaas niet genoeg.

Na de wedstrijd, die we helaas nipt verloren hebben (6 punten), werd er nog even nabesproken waar het aan heeft gelegen. Daarbij wist Airwin nog even te benadrukken dat we 11-2 startte, niet scherp begonnen aan de wedstrijd dus. Makkelijk praten als je zelf op de bank bent begonnen, beetje wijzen naar andere, foei!

Ook had het natuurlijk weer heel makkelijke aan de scheidsrechters kunnen liggen. En ondanks dat we die meer dan eens hebben gewezen op zaken die ze niet of niet goed zagen, lag het daar ook niet helemaal aan. De langste gast van de tegenstander mocht namelijk met 5 fout eruit, terwijl ook wij van mening waren dat daar gewoon 3 clean blocks bij zaten. Iets met een beweging richting de bal. Ik dacht altijd dat het pas een fout is als je de tegenstander ook daadwerkelijk raakt, en dit door een van beide scheidsrechters gezien wordt. Al met al hebben we zeker slechtere scheidsrechters gehad, dus nee hier kunnen we het niet aan toeschrijven.

Dan de vrije worpen, misschien lag het hier dan aan. De baskets hingen inderdaad behoorlijk scheef, of was het nu zo dat de ring wel recht hing  maar het bord gewoon niet?? Hoe dan ook, 10 op 20 vrije worpen is niet goed genoeg. Hadden we 80% geschoten, dan was het verlengen geworden! Dat is geen hogere wiskunde, dat is gewoon een feit, dus dit is het mensen. Dit is de reden dat we verloren hebben!

En die verlenging zat er toch al in, dus winnen mogelijk ook, als we die vrije worpen maar erin hadden gegooid. We hebben het aan het einde nog best spannend weten te maken. 3 minuten voor tijd stonden we 8 punten achter, voelde kansloos… Kregen 2 maal. Eerste erin, 2de mis, wel de rebound en dan een drietje van Daan… is het nog maar 4 punten, kan het gewoon nog. Fout maken op hun slechtste schutter om de bal weer te krijgen. Wat denk je, hele plan naar de knoppen, schiet ie beide ballen erin. Wat nu?? werd er gevraagd vanuit het veld…. Tja, geen idee daar hadden we geen rekening mee gehouden. Dit was al plan B!

Ach, ergens in maart 2018 zullen we deze heren treffen in Alkmaar, die gaan we gewoon winnen!

Guardians on 3: 1,2,3 Team!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.