Pasmomenten nieuwe tenue

Heb je een nieuw tenue nodig? Dan kun je die voordat je die gaat bestellen eerst even passen bij Tanja.

Er zijn 2 momenten komende periode:

6 september tussen 19.00 en 20.30 uur

13 september tussen 19.00 en 20.30 uur

 

Voor de taken van Tanja zijn we tevens op zoek naar een nieuwe vrijwilliger, heb je interesse, meld je dan via secretariaat@alkmaarguardians.nl

 

Trainingsschema en teamindeling 2023-2024

Trainingen starten weer op maandag 4 september 2023!

 

Teamindeling

 

Trainingsschema

1 Juli Mixtoernooi

Beste leden,

 

om het seizoen helemaal af te sluiten voor de zomerperiode willen we op 1 juli graag een gezellig mixtoernooi organiseren.

Aan het toernooi kunnen alle leden meedoen. We maken met de aanmeldingen teams waarbij leeftijd door elkaar gedaan wordt.

We willen starten om 13.30 uur en we sluiten om 18.00 ongeveer af.

Meld je aan via onderstaand formulier, dan nemen we je op in 1 van de teams:

Mail ons

30 juni Algemene Leden Vergadering

Beste leden,

 

Vrijdag 30 juni hebben we een Algemene Leden Vergadering gepland.

Als bestuur willen we een aantal zaken met de leden delen of komend seizoen, over afgelopen seizoen, de stand van zaken en een aantal zaken die tijdens de vergadering langs komen waar we over moeten stemmen met zn alle:

  • Contributie verhoging
  • Reiskostenvergoeding opheffen
  • invullen penningmeester

Vanaf 19.30 inloop, starten 20.00 uur, er is uiteraard koffie en thee

Locatie: MCA ruimte (achterin de sporthal Hoornse Vaart)

Vrijwilligers Gezocht!

Een basketbalclub kan niet draaien zonder de inzet van vrijwilligers. Voor het komende seizoenen hebben we echt weer wat vrijwilligers nodig voor o.a.:

  • Penningmeester. We gaan de administratie in Sportlink zetten waardoor het aanzienlijk minder werk wordt, maar het moet wel gebeuren, en uiteraard correct.
  • Wedstrijdsecretariaat. Het inplannen van wedstrijden met de bond en andere clubs
  • Trainers en Coaches. Vooral jeugdteams willen we uitbreiden, we hebben veel aanmeldingen maar kunnen nu niet alles kwijt.

Wil jij onze club helpen als vrijwilliger? Neem dan contact op via: secretariaat@alkmaarguardians.nl

Voor deze taken hebben we vanuit de club een vrijwilligersvergoeding, hierdoor kan het ook financieel interessant zijn om je in te zetten voor de club!

Gezocht: Trainers (evt in een poule)

Beste leden!

De afgelopen maanden hebben wij via onze website veel proefles aanvragen gekregen. Dat is mooi, want dat betekent dat er steeds meer interesse is in onze mooie sport!

Echter geeft dit ook wat uitdagingen. Zo hebben we op dit moment een behoorlijke wachtlijst, maar geen trainers om deze groep iets te bieden.

We zijn dus op zoek naar trainers!

Zou jij trainen willen geven? Laat het dan weten! Je kunt een mail sturen van tc@alkmaarguardinas.nl

Heb je nog niet zoveel ervaring? Dat is geen probleem. Er zijn verschillende mogelijkheden vanuit de club en basketbalbond om je te helpen.

Je kunt ook een periode meelopen bij trainers met meer ervaring voordat je zelf aan de slag gaat, de mogelijkheden zijn er!

Kan je niet elke week? Ook dat snappen wij en daarom willen we ook gaan kijken of het vormen van een poule mogelijk is. Dan deel je de trainingen dus met iemand anders, zo hoef je niet elke week.

 

Hoeveel trainers hebben we nodig?

Altijd meer dan we hebben, helaas. We krijgen veel proefles aanvragen, en dat zal ook komende seizoen zo zijn. We kunnen dus, mits we genoeg trainers hebben, flink gaan groeien komende jaren en dat willen we uiteraard graag als vereniging. Daarnaast zijn we ook met leuke nieuwe dingen bezig die hierin gaan bijdragen.

Als we een aantal nieuwe trainers hebben die we in kunnen zetten, kunnen we verder met een aantal plannen die we hebben, dus meld je aan!

Inventarisatie seizoen 2022-2023

Beste Leden,

 

Het huidige seizoen kunnen we gelukkig helemaal afmaken, al gaan we wel wat langer door dan normaal.

Voor komend seizoen moeten we wel begin mei al gaan doorgeven hoe de teams eruit gaan zien. Het is dus belangrijk dat jullie zsm doorgeven wat jullie komend seizoen willen doen.

Hieronder het formulier om jouw keuze door te geven aan de technische commissie.

Komende week zal de technische commissie een rondje langs de trainingen doen om uitleg te geven.



    Indien je jonger bent dan 16 jaar, dan dient dit ingevuld te worden door één van je ouders of verzorgers.
    Graag de naan van de ouder hieronder vermelden met mailadres:

    Vacatures seizoen 2022-2023

    Beste leden,

     

    Voor komend seizoen zijn wij uiteraard weer op zoek naar vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kunnen we de club niet draaiend houden.

    Hieronder een lijst van functies die voor komend seizoen ingevuld moeten worden, uiteraard wordt er een goede overdracht gedaan.

    • Penningmeester (lopen al wat gesprekken over)
    • Technische Commissie (minimaal 2 nieuwe leden, liefst 3)
    • Feestcommissie (het mag weer, dus willen we ook graag weer!)
    • Trainers en Coaches voor verschillende teams
    • Ouders die bij jeugdwedstrijden willen tafelen of fluiten

     

    Vooral de trainers en coaches zijn belangrijk. Zonder een trainer of coach kunnen we een heel team van 10-15 jeugdleden niet laten basketballen. Die teams moeten we als club goed begeleiden en de spelers ook proberen te laten ontwikkelen in basketbal, samenspelen en teamsport.

    We hebben als club inmiddels een aardig grote wachtlijst opgebouwd de afgelopen maanden. Allemaal enthousiaste jeugd die graag willen komen basketballen, maar door gebrek aan trainers en coaches kunnen we die groep helaas niet altijd een plek geven. Graag zouden we dus meer trainers en coaches krijgen.

    Zou je dat willen, maar mis je ervaring? Dat is geen probleem, wij bieden online cursussen en offline begeleiding zodat je er niet alleen voor staat. We helpen je dus om jou groep een leuke training te kunnen geven en beter te worden in basketbal.

    Reageren?

    Mail naar secretariaat@alkmaarguardians.nl

    Als je vragen hebt, dan kan je ook even bellen met Jeroen Smit: 06-51439811

    Algemene Ledenvergadering: 22 April

    Beste Leden,

     

    Graag nodigen wij jullie uit voor de Algemene Ledenvergadering op 22 april.

    Tijdens deze vergadering zullen we terugblikken of de afgelopen periode en vooruitkijken naar het komende seizoen.

     

    Tijdens de Algemene Ledenvergadering zullen we de leden vragen om te stemmen over een aantal beslissingen die wij als bestuur graag willen nemen:

    • Vergoeding vrijwilligers, coaches en trainers

    Daarnaast willen we graag stil staan bij de invulling voor komend seizoen. We hebben een aantal vacatures die we graag zsm willen invullen. We willen dus ook de ouders van de jeugdleden graag uitnodigen om te komen. Wellicht dat er taken zijn die passend zijn voor jou.

     

    Locatie: Clubgebouw DAW (naast Hoornse Vaart)

    Tijdstip: 19.45 inloop, 20.00 beginnen tot uiterlijk 21.30.

     

    Tot ziens op 22 april!

    Theo Boskamp

    Beste leden,

    Wij ontvingen het droevige bericht dat Theo Boskamp, Erelid van Alkmaar Guardians op bijna 81 jarige leeftijd is overleden.

    Theo is binnen onze club begonnen als ouder achter de tafel omdat zijn dochter lid werd. Maar al snel zag hij dat er grote behoefte was aan scheidsrechters, dit bracht Theo er toe om zijn F-diploma te halen, en hij heeft daarna dan ook jaren gefloten. Echter dit bleek pas het begin van zijn “basketballeven” te worden.

    Theo heeft in diverse besturen jarenlang de functie als bestuurslid/penningmeester met heel veel enthousiasme binnen Alkmaar Guardians vervuld. Maar ook heeft hij samen met Marjo het wedstrijdsecretariaat gedaan. Naast Alkmaar Guardians, wat zijn club was, heeft hij ook binnen het rayon Noord Holland zijn basketbal sporen verdiend als competitie leider.

    Alkmaar Guardians is Theo veel dank verschuldigd voor zijn jarenlange inzet.  Namens heel Alkmaar Guardians wensen wij Marjo, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met dit verlies. Alkmaar Guardians zal Theo herinneren als één van de pijlers van onze club en onze sport.

    Bedankt Theo.