Racing Beverwijk u18 vs Alkmaar Guardians u18

Door: Erwin van Dijk

Een heerlijke zondagmiddag wedstrijd in de, oh zo mooie, sporthal de Walvis te Beverwijk. En dat zonder me ‘partner in crime’ Ralf (die na de verliespartij tegen The Challengers een aantal weken geleden, de wil om te schrijven was verloren)!

Racing had vorige week in Alkmaar nog verloren van ons dus die waren uit op revanche. Dat was in het eerste kwart ook duidelijk te merken. Ze kwamen erg fanatiek en fel uit de startblokken en zaten er strak op in de verdediging. We kwamen zelfs achter te staan met 2-0 tot de 4e minuut. Toen scoorde wij eindelijk onze eerste punten en was het hek van de dam. Gelijk een driepunter erover heen van Luuk en we hadden onze voorsprong te pakken. Maar zo makkelijk hoe het ging in de eerste helft vorige week was het nu een stuk spannender en ging het mooi gelijk op. Na het eerste kwart stonden we maar met 1 puntje voor, 11-12.

We waren wat traag in onze verdediging de eerste helft en daar profiteerde Racing erg goed van. Daarbij liep onze aanval ook niet vlekkeloos, mede door de strakke defense van Racing. We gingen de rust in met een kleine voorsprong van 6 punten, 20-24!

 

Het 3e kwart ging beginnen en we vlogen uit de startblokken! De afspraken die we gemaakt hadden in de rust werden gelijk toegepast en liepen uit tot een 20-34 stand. De verdediging van Racing leek gebroken. Onze defense daar en tegen stond wat strakker en zorgde ervoor dat we de voorsprong ook konden behouden.

Onze aanval liep wel lekker, tot dat Racing in een zone ging staan. We hadden hier al wel op getraind maar het aanpassen in wedstrijdverband bleek nog wat lastig. De overloading liet een aantal aanvallen op zich wachten en daardoor bleven we 4 minuten op de 34 punten hangen. De laatste 3 minuten van het 3e kwart begon de overloading te werken en zag de aanval er weer vloeiend uit. Door wat snelle passjes en goede schoten wonnen we het kwart met 8-15. Het gat was gemaakt en we hoefden nu alleen nog maar de wedstrijd uit te spelen.

Racing bleef in de zone defense staan en dat gaf ons mooi de mogelijkheid te oefenen met onze overloading. Maar we waren er nog niet. Racing gaf nog 1 keer gas in de aanval en probeerde de achterstand in te halen. Gelukkig bleven wij kalm aan de bal en namen de tijd voor onze eigen aanval waardoor de overwinning nooit in gevaar kwam. Het zorgde wel voor een leuk laatste kwart voor de toeschouwers met een score van 17-19.

Eindstand 45-60

 

Volgende week de laatste wedsrtijd van dit kalenderjaar tegen de Hoppers (#4). Beloofd een leuke wedstrijd te worden!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.