There are more roads to Rome – Thuis tegen Early

De tweede wedstrijd maar toch ook weer de eerste, de eerste thuiswedstrijd. Die is namelijk net zo belangrijk als de eerste uitwedstrijd. Hoe komen we uit de startblokken, zijn we voorbereid op het zware geschut uit Purmerend. Bekend om hun vlekkeloze ‘twilightzone’ verdediging. De laatste wedstrijd bij hun uit, hadden wij nipt verloren. Mede dankzij een aantal schutters en sterke spelers van de Early Birds…..DIE ER NU LEKKER NIET BIJ WAREN. Vijf man was er, waarvan één acteur. De acteur is een tegenstander die ik als schrijver als sinds het begin van mijn speelperiode bij de herencategorie al voorbij zie komen. Hij doet het altijd, het is ook bekend en toch flikt hij het telkens weer. Eerlijk is eerlijk, een Oscar zou niet misplaatst zijn voor zijn momenten. Het is inmiddels al zo ‘normaal’ geworden dat er op reageren geen eens meer zin heeft. Goed, hij heeft in dit stuk nu al bijna 150 woorden over zijn performance, dat zegt ook al wat.

De wedstrijd zelf dan. Afgelopen training is er zo getraind dat de Guardians niet voor een verrassing zouden komen te staan. Voorbereid begonnen zij dan ook aan de wedstrijd. Een aantal spelers waren zelfs zo goed voorbereid en lekker ingeschoten omdat zij al ruim 2 uur van te voren in de sporthal aanwezig waren. Een aantal (1) kwam kijken bij hun ex-vriendin die mocht namelijk aantreden tegen de Alkmaarse dames. Die hebben ook gewonnen trouwens, goed bezig.

De mannen van EB stonden uiteraard in een zone verdediging. Al gauw nam de thuisspelende ploeg de leiding, ook al duurde het wel ruim 4 minuten voordat de eerste punten binnen waren. Daarna werd er door de Guardians goed rondgespeeld. Waar vorig jaar nog erg gehaast en snel gespeeld werd omdat het wennen was om zonder 24-sec klok te spelen, is het nu anders. Rust is de basis en vooral niet mee rennen met de tegenpartij. De EB kwamen nog wel wat dichtbij, helaas voor hun konden zij niet doorpakken, iets wat de Guardians wel deden. Met de rust stond het dan ook 31-18 (ofzoiets).

De tweede helft begon met een erg saai derde kwart. Een peptalk van Tristan met de legendarische woorden ‘Let’s go gays’ hielp ook niet om de scherpte terug te krijgen. Zo zitten er bij de Guardians drie spelers die de naam Assistkiller mogen dragen na afgelopen wedstrijd, hier was de scherpte ook ver te zoeken af en toe. Als al die kansen er in zouden gaan, was de uitslag wellicht nog groter geworden. Er werden eerder flauwe grappen gemaakt, dan de focus terug krijgen. Ook dat kon allemaal tijdens de wedstrijd. Wat ook kon gebeuren en waar wij als team niet echt dol op zijn, is een blessure van een teamgenoot. Vooral een teamgenoot die een opleving had als het gaat om rennen (?!?!?), goed op schot was en lekker aan het verdedigen was.

Het gebeurde in het vierde kwart, met nog ongeveer 3:30 op de klok. Toen de betreffende teamgenoot goed aan het verdedigen was. Nu kan ik hier een flauw grapje over maken, wat ik straks ook ga doen, want ik weet dat hij het kan hebben. Met veel pijn en moeite werd er gekeken door beide teams hoe Ralph op de grond lag met heel veel pijn. Gelukkig was er bij de tegenpartij een dokter in het team, al vonden de Guardians dat hij beter zijn mond kon houden. Hij was ook geen dokter. Ralph werd naar de kant getild en de wedstrijd werd uitgespeeld. Eindstand 61-38.

Er is gelukkig niks gebroken in Ralph zijn enkel, echter is het nog te opgezwollen om vast te stellen of er iets is gescheurd. Het gaat naar omstandigheden goed met hem. Alleen Ralph, laten we eerlijk zijn, hoe vaak ben je nou zo veel aan het rennen? Zijn die arme enkels natuurlijk niet gewend man! Beterschap! Ook namens de dokter van Early Birds!

[edit] Tijdens deze overtuigende overwinning, met helaas dus 1 blessure, hebben we een hoop mooie en grappige momenten meegemaakt. Maar met dank aan onze oud voorzitter en nieuwe secretaris, was het mooiste moment toch wel na de wedstrijd in de kantine. Hier werd Erwin (herstellende van een knieblessure) gevraagd door Frans Bol of bij zijn knie had gestoten. Met Erwin ging alles prima, dus die vroeg verbaasd: “hoezo?”

Nou omdat je airbag is afgegaan!!

Gieren van het lachen![edit]

Komend weekend staat de derby van Noord-Holland op het programma, de Klassieker die groter is dan de Klassieker Ajax-Feyenoord, groter is dan de zwelling van Ralph zijn enkel, groter is dan de kleinste speler van heren 2, de strijd ter titanen: Flashing Heiloo – Alkmaar Guardians 17:00 @ ’t Vennewater.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.