V.B.C. Akrides u18-1 vs Alkmaar Guardians u18-1 08-10-2016

Alkmaar wederom de Victorie!

In dit weekend vol met festiviteiten in onze mooie stad mochten de jongens van u18-1 het opnemen tegen Akrides in IJmuiden. Vanwege deze festiviteiten komt dit verslag ietsje later dan gebruikelijk, mijn welgemeende excuses.

Akrides uit is altijd lastig, soms ook om er te komen zo ondervond Erwin die halverwege het eerste kwart de zaal binnen liep. De spelersgroep, halve technische staf, fanatieke aanhang en cheerleader waren gelukkig wel ruim op tijd in de zaal. Na een veegpartij in Zaandam hoopten Erwin en ik op meer tegenstand in IJmuiden, Akrides stond immers een stuk hoger op de ranglijst.

Het eerste kwart was moeizaam, maar gelukkig bij ons iets minder dan bij Akrides. Tijdens het warmlopen had ik de tegenstanders in de gaten gehouden en het viel me op dat ze vrij gemakkelijk raak schoten van afstand, zeker hun langste man, een soort “stretch 5”. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar zo lang ze de basket niet kunnen aanvallen is het vrij makkelijk te verdedigen. Een strakke man to man verdediging dwong Akrides tot een hoop slechte passes en schoten, wat resulteerde in slechts 5 punten in het eerste kwart. Helaas konden we aanvallend nog niet echt profiteren en afstand nemen, 11 punten in het eerste kwart was echt te weinig. Daarnaast stond onze startende spelverdeler Luuk al heel snel op twee fouten en moest dus naar de kant.

Het tweede kwart begon prima, vanuit pick&roll situaties konden we prima richting de basket voor makkelijke scores. Met name Enzo maakte hier goed gebruik van en noteerde 10 punten in dit kwart. Maar in de verdediging begon zich een trend te ontwikkelen die de rest van de wedstrijd zou aanhouden. Om met het positieve te beginnen, Akrides kwam zelden naar de ring, of dit nu kwam door onze defense of door de tegenstander? Dat zal ergens in het midden liggen. Maar Akrides had absoluut een aantal goede schutters dus die moesten we geen open schoten gunnen, helaas kon de tegenstander rustig een krantje lezen en ongestoord raak schieten. Je hand omhoog steken als verdediger in de “close-out” is het minste wat je kunt doen, maar als dat al niet gebeurt worden de coaches chagrijnig. De ruststand was een magere 16-30 in ons voordeel.

In het derde kwart hadden wij in aanvallend opzicht de beste periode van de wedstrijd, nog steeds konden onze lange jongens ongestoord hun werk doen onder het bord. Enzo ging lekker door waar hij gebleven was en ook Joost liet weer eens zien dat hij behoorlijk grote stappen aan het maken is. Het kwart werd gewonnen met 10-21 en de wedstrijd leek gespeeld met een stand van 26-51.

Het vierde kwart was teleurstellend, verdedigend slap en aanvallend te rommelig. Enige lichtpuntje was Adino met een heerlijke “And-one” en eveneens heerlijke driepunter. Het was maar goed dat we al zo ver voor stonden want het laatste kwart ging verloren met 20-15. Eindstand: 42-66

Dus hebben we dik én verdiend gewonnen? Ja! Hebben we goed gespeeld? Nee! Dat moet echt beter. Gelukkig hebben we over twee weken de kans om te laten zien dat het veel beter kan als Akrides bij ons op bezoek komt.

Scores (volgens het sheet): Enzo 22 punten, Adino 9 punten, Luuk 8 punten, Max 8 punten, Bas 5 punten, Luka 5 punten, Joost 4 punten, Daniel 3 punten, Joshua 2 punten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.